Перестиглі груші неможливо зберегти, і з’їсти всі груші неможливо, але варення з них виходить дуже ароматним і ніжним. Перестигла груша завжди соковита, тому варення не треба додавати воду, і до того ж, якщо у вас груші солодкі, то кількість цукру можна зменшити вдвічі. Таке варення дуже підходить до домашньої випічки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша (перестиглих) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з перестиглих груш просто! Перестиглі груші помийте, видаліть шкірку і насіннєві коробочки і грушу наріжте невеликими шматочками. Потім покладіть нарізану грушу в каструлю для варіння варення.

До грушам насипте третю частину вказаного в рецепті кількості цукру і залиште її на 4 години, щоб груша дала сік.

Потім каструлю з грушами в цукровому сиропі поставте на плиту, доведіть до кипіння на середньому вогні і поваріть протягом 7 хвилин на маленькому вогні.

Зварені груші подрібніть в пюре заглибним блендером або перетріть на сито.

Приготоване пюре перелийте в широкий таз (потрібно максимально випарити рідину), насипте інший цукор і перемішайте.

Варіть на невеликому вогні до густоти повидла. Це займає 1 годину. Час варіння повидла можете збільшити, щоб зробити його більш густим.

Повидло під час варіння постійно перемішуйте, щоб воно не підгоріло і краще випарувалася рідина. Якщо до кінця готування повидло недостатньо густе, то насипте до нього трохи крохмалю, тоді воно не буде розтікатися в домашній випічці.

Гаряче повидло з перестиглих груш розлийте в сухі стерильні баночки.

закрийте Баночки прокип’яченими кришками і після охолодження перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення з груш на зиму Варенье Королівське варення з абрикосов