Хотіли б ви приготувати варення з полуниці, в якому зберігається смак свіжої полуниці, всі вітаміни і користь? Тоді використовуйте для приготування варення наш рецепт! Ягоди полуниці не піддаються термічній обробці, ви варите тільки сироп, з яким потім змішуєте ягоди.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Вода – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Полуниця – 2 кг

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці без варіння просто! Для приготування варення можна брати дрібну полуницю, вона краще маринується в сиропі. Ягоди промиваємо в друшляку під струменем проточної води і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вода. Потім видаляємо плодоніжки.

В каструлі з товстим дном готуємо сироп. Висипаємо в каструлю цукор, додаємо воду і ставимо на повільний вогонь. Не забуваємо часто помішувати, щоб цукор не пригорав до дна каструлі. Сироп доводимо до кипіння і проварюємо на мінімальному вогні 5-7 хвилин. За цей час сироп стане густим і потемніє. Готовий сироп знімаємо з вогню.

Полуницю кладемо в емальовану ємність і заливаємо гарячим сиропом. Ємність накриваємо кришкою і залишаємо на кілька годин, щоб маса охолола. За цей час полуниця пустить свій сік, і маса стане трохи рідкої.

Після того, як варення повністю охололо, кількість рідини помітно збільшилася. Зливаємо її в каструлю, доводимо до кипіння, але не кип’ятимо і варимо на повільному вогні 5-7 хвилин. Гарячий сироп знову додаємо до ягід і залишаємо до повного охолодження. Таку процедуру повторюємо 3-4 рази, все залежить від того, який густоти сироп ви хочете отримати.

Готове гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками. Вкриваємо банки махровим рушником і залишаємо до повного охолодження.

Готове варення прибираємо в холодильник, де вона може зберігатися кілька місяців.

Варення з полуниці Варення з полуниці без варіння Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця без варіння цілими ягодами на зиму Полуниця в сиропі без варіння на зиму Полуниця на зиму