Смачне, а головне – корисне варення з суниці. Збереження чашолистків на ягодах практично не впливає на смак варення, проте в цій зелені міститься безліч мікроелементів, які точно не будуть зайвими. Готувати таке варення простіше всього в мультиварці, рецепт розрахований на прилад з чашею об’ємом 4,5 літра.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Суниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з суниці з чашолистками. Промиваємо суницю, видаляючи все непотрібне, але залишаючи при цьому чашолистки.

Змішуємо ягоди з цукром і подрібнюємо їх блендером до однорідного пюре.

Готуємо мультиварку.

Переливаємо ягідне пюре в каструлю, вибираємо режим «Гасіння» на 2,5 години.

Періодично знімаємо кришку і помішуємо варення, також знімаємо піну при її утворенні.

Готове варення розливаємо по банках і закатуємо. Приємного апетиту!

Варення Варення з суниці