Полуниця – популярна корисна ягода, багата вітаміном С, яку використовують для приготування багатьох страв, в основному десертів. З полуниці варять компоти, варення, джеми, морси, киселі. Не можна не відзначити, що полуниця прекрасна, як самостійний десерт. Пропоную приготувати варення з полуниці з лимонною кислотою.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Полуниця – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці з лимонною кислотою легко! Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, ретельно перемішайте і залиште на 8-12 годин. За цей час ягоди пустять достатню кількість соку.
Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з полуниці закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у холодильник або інше темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму