Якщо хочете приготувати незвичайне полуничне варення, скористайтеся цим цікавим рецептом. Варення з полуниці з пектином виходить густої консистенції і добре тримає свою форму. Ароматне полуничне варення можна використовувати в якості прошарку десертів.
Інгредієнти: на 0.35 л.
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Бальзамічний оцет – 50 гр.
- Пектин – 7 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з полуниці з пектином. Підготуйте необхідні інгредієнти для полуничного варення з пектином.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі.
Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
Полуницю переберіть, викладіть на сито, добре промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть в металевий посуд з товстим дном.
Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, влийте бальзамічний оцет.
Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, варіть варення 5 хвилин, а потім всипте пектин, швидко і ретельно перемішайте.
Варіть ще 5 хвилин і зніміть з вогню. Ополоником акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з полуниці закрутіть кришками, потім переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження.
Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне місце на зберігання. Ароматне полуничне варення подавайте на сніданок.
Приємного насолоди!
Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Полуниця в сиропі на зиму Полуниця у власному соку з цукром на зиму