Курага – незвичайна і цікава добавка до варення з яблук, смак стає виразнішим, а аромат насичення. Ранетки ідеально підходять для цього рецепту, але використовувати можна не тільки їх, підійдуть всі кисло-солодкі сорти, такі як «білий налив» або «аніс».


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Курага – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з ранеток з курагою просто! Сухофрукти ретельно промиваємо, і заливаємо окропом на 10-15 хвилин – залишаємо замачиваться. Після, воду зливаємо і нарізаємо довільно.

Ранетки розрізаємо навпіл (якщо плоди дрібні), якщо великі, як у мене, нарізаємо часточками, витягуючи серцевину, нам потрібна виключно м’якоть.

В емальовану каструлю або таз, висипаємо підготовлені яблука і засипаємо одним кілограмом цукру.

Відправляємо на плиту, варимо, помішуючи дерев’яною ложкою, до загустіння. Коли цукровий сироп придбає в’язку консистенцію, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 35-40 хвилин.

В отриману масу висипаємо нарізану курагу.

Ретельно перемішуємо, з’єднуючи інгредієнти, і продовжуємо варіння близько 20-25 хвилин.

Готове ласощі розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Варенье