Пропоную приготувати не зовсім звичайне і цікаве за поєднанням смаків варення з ревеню з курагою. Цитрусовий сік, а в даному випадку лимонний, який можна замінити апельсиновим, при цьому відрегулювавши кількість цукрового піску, завжди надає неймовірний смак і аромат страв.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Ревінь – 500 гр.
- Яблука – 150 гр.
- Цибуля червоний – 0.5 головок
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Курага – 100 гр.
- Родзинки – 25 гр.
- Інжир свіжий або Інжир в’ялений – 25 гр.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Лимонний сік – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з ревеню з курагою. Курагу, родзинки і в’ялений інжир переберіть, ретельно промийте, обсушіть і наріжте дрібним кубиком. Яблуко ретельно вимийте і наріжте дрібним кубиком. Солодкий червоний цибулю очистіть від лушпиння, відріжте половину і подрібніть ножем. У глибокій ємності з’єднайте підготовлені інгредієнти. Всипте цукровий пісок в ємність, додайте насіння коріандру.
Підготовлені інгредієнти перемістити в каструлю з товстим дном або сотейник, влийте лимонний сік, при бажанні можна замінити винним оцтом. Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння і варіть до повного розчинення цукрового піску, періодично перемішуючи. На це буде потрібно 10-15 хвилин.
Стебла ревеню ретельно вимийте, обсушіть і очистіть від волокон. Очищений ревінь наріжте дрібним кубиком. Нарізані стебла ревеню викладіть в каструлю, доведіть до кипіння і варіть приблизно 30 хвилин на повільному вогні. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Банки повинні бути повністю сухими.
Ложкою розкладіть варення з ревеню з курагою по стерильним банкам. Банки з ароматним варенням добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Перемістіть банки в темне прохолодне місце приблизно на тиждень, після чого можна пробувати. Густе варення можна використовувати в якості начинки для випічки або як соус до м’ясних страв.
Приємного насолоди!
Варення з інжиру Варення з інжиру з лимоном Варення з ревеню Ревінь на зиму Страви з ревеню