Кислинка ревеню чудово поєднується з яблуками. Щоб було достатньо солодощі без надмірного додавання цукру, яблука рекомендується брати солодких сортів. При відборі ревеню для варення старі, жорсткі стебла варто відкласти. Їх краще залишити для компоту. А ось молоді, соковиті і хрусткі стебла ідеально підійдуть для конфітюру і дадуть йому «правильну» консистенцію.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ревінь – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,2 кг
Процес приготування:
Готувати варення з ревеню з яблуками просто! Готуємо стебла ревеню: листя зрізаємо і викидаємо, занадто жорсткі стебла не використовуємо. Промиваємо ревінь від забруднень під проточною водою. Якщо шкірка тверда – знімаємо її, зачепивши з одного боку ножем і потягнувши в протилежну сторону.
Підготовлені стебла нарізаємо дрібними шматочками і складаємо в посуд, в якій будемо варити варення.
Яблука промиваємо, обсушуємо. Розрізаємо кожен плід на чотири частини і вирізаємо насінну коробочку. Нарізаємо четвертинки яблук дрібними кубиками, співмірними з шматочками ревеню. Додаємо подрібнені яблука в посуд до ревеню. Засипаємо інгредієнти для варення цукровим піском, перемішуємо, накриваємо чистим рушником і залишаємо на ніч, поки не виділиться сік. Після цього ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо протягом п’ятнадцяти хвилин. Знімаємо з плити і даємо охолонути. Після охолодження знову доводимо до кипіння і уварюють протягом десяти-двадцяти хвилин.
Готове гаряче варення фасуємо за сухим простерилизованным банкам і закриваємо сухими стерильними кришками. Охолоджені банки з варенням прибираємо в прохолодне і темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з ревеню Варенье Ревінь на зиму Страви з ревеню