При купівлі кавуна і дині в них виявилася дуже товста і груба шкірка? Не біда, можна приготувати з них дивовижне ласощі! Ділимося рецепту варення з кірок кавуна і дині, просто смакота!
Інгредієнти: на 2 л.
- Кірки кавуна – 600 гр.
- Шкірки дині – 600 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати варення з шкірки кавуна і дині просто! Для початку підготуємо кавун і диньку. Промиваємо їх і зрізаємо грубу шкірку, залишаючи тільки кірки.
Нарізаємо кавун і диню шматочками, це може бути соломка або квадратики, як Вам більше подобається.
Перекладаємо кавун з динею в каструлю і нарізаємо дрібно лимон, його можна не чистити, у шкірці багато вітамінів. Ставимо на самий маленький вогонь і тушкуємо протягом 15 хвилин постійно помішуючи.
Всипаємо цукор і ванілін, обережно перемішуємо і продовжуємо тушкувати варення на маленькому вогні протягом 30-40 хвилин постійно помішуючи. Може знадобитися трохи більше часу, все залежить від того, наскільки грубі кірки. Коли скоринки стали м’якими, варення готове.
Розливаємо гаряче варення по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо кришками, ставимо банки догори дном, накриваємо рушником і даємо варенню повністю охолонути.
Вуаля, незвичайне варення готове, приємного апетиту!
Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок з лимоном Варення з кавунових корок Варенье