Дуже незвичайне варення, яке сильно відрізняється від звичного всім смаку кавуна. Воно віддалено нагадує варення з яблук, тому відмінно поєднується з такими пряними спеціями, як кориця.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кірки кавуна – 1 кг
- Кориця – 1 паличка
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з шкірки кавуна? Кавунові кірки необхідно підготувати. Для цього промийте їх під проточною водою, обсушіть рушником або паперовими серветками і зріжте жорстку зелену шкірку.
Очистіть залишки рожевої м’якоті з допомогою ножа або столової ложки. Якщо у вас є фігурні леза, то нарізайте кірки з їх допомогою, так незвичайне варення буде виглядати ще ефектніше.
В таз налийте 1-1,5 літра теплої води і розчиніть в ній соду. В одержаний розчин занурте кавунові кірки і залиште їх на 2 години. Ця процедура зробить кірки при варінні максимально прозорими, і вони будуть нагадувати бурштин. По закінченні пари годин, злийте розчин соди і промийте кірки в друшляку під проточною водою.
Тим часом займіться приготуванням цукрового сиропу. Змішайте в сотейнику 500 мл води і цукор, поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння. Постійно помішуйте сироп, щоб цукор не пригорав. Після закипання трохи зменшіть вогонь і додайте лимонний сік. Перемішайте все до однорідності і варити 5-8 хвилин, після чого зніміть з вогню і покладіть в сироп кавунові кірки. Приберіть каструлю в прохолодне місце на ніч або на 12 годин.
Після закінчення зазначеного часу знову поставте варення на плиту, доведіть до кипіння і варити 5-8 хвилин, знімаючи утворюється на поверхні піну.
Потім масу знову необхідно остудити і закип’ятити в третій раз. Варіть кірки протягом 20-25 хвилин, за 10 хвилин до готовності додайте паличку кориці.
Готове варення розкладіть по банках і щільно закрийте кришкою. Переверніть їх догори дном, укутайте рушником і залиште до повного охолодження, потім перемістіть в темне і прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок Варенье Кавун на зиму в банках