Шовковиця – це чорна ягідка, що нагадує ожину. Її поширення досить велике, а ягідки кисленькі і невеликого розміру. Ці ягідки легко знайти в лісах і зібрати для корисного і апетитного варення. Пряний десерт з шовковиці ви можете легко заготовити на зиму, щоб присмачувати випічку, оладки і напої.
Інгредієнти: на 2 л.
- Шовковиця – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Апельсин – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з шовковиці з апельсином? Для початку вам потрібно зібрати шовковицю і ретельно її перебрати. Потрібно прибрати всіх жучків і черв’ячків, а також гілочки, листочки і підгнилі ягоди.
Все, що залишиться, всипте в емальований або пластикову миску і засипте цукром. Акуратно перемішайте. Залиште миску з ягодами під марлею на ніч в холодильнику.
Вранці, коли ягоди настоятися і цукровий пісок розтане і з’єднається з ягідним соком, поставте каструлю або емальовану миску з ягодами на плиту і доведіть до кипіння. Коли варення закипить, проваріть його пару хвилин і дайте йому охолонути.
Апельсин обшпарте окропом, зніміть цедру і натріть на тертці або наріжте на шматочки. Можете додати в варення тільки цедру або апельсин нарізати на невеликі скибочки.
Додайте інгредієнти в миску і поверніть її на вогонь, а слідом вкладіть лимонну кислоту. Доведіть варення до кипіння.
Після того, як ви ще двічі прокип’ятіть і остудіть варення, розлийте готовий продукт по стерильним банкам об’ємом 0,5 літра чи 1 літр.
Закрутіть стерильними гвинтовими кришками і переверніть догори дном для охолодження. Потім приберіть продукт на зберігання в підвал або комору.
Варення з шелковицы Варенье