Густота сливового варення залежить від тривалості варіння, але при цьому сливи розварюються. Вам пропонується щадний рецепт приготування густого сливового варення, в якому плоди залишаться цілими і сироп буде густий. Бажано готувати таке варення з недозрілих плодів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Зливу жовта – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з слив густе. Сливи для варення переберіть, видаляючи весь дрібний сміття і плодоніжки. Потім добре промийте і, розрізаємо на половинки, видаліть кісточки. Підготовлені сливи помістіть в каструлю для варіння варення.

В окремій каструлі зваріть цукровий сироп. Для отримання світлого сиропу варіть її у два прийоми. Половину цукру насипте в окрему каструлю, додайте до нього 120 мл холодної води і на маленькому вогні при безперервному помішуванні доведіть сироп до кипіння, а потім поваріть протягом 3 хвилин. Сироп остудіть протягом 1-1,5 годин і залийте ним підготовлені сливи. Залиште сливи в цукровому сиропі на 2-3 години, щоб вони охололи.

Потім остигле варення поставте на середній вогонь, закип’ятіть і на маленькому вогні поваріть 5 хвилин від початку кипіння. Вогонь вимкніть і знову залиште сливи в цукровому сиропі на кілька годин для охолодження. За цей час зваріть сироп з рештою цукру. Сироп перелийте в варення і поваріть сливи ще раз протягом 5 хвилин від початку кипіння. Якщо часточки не зовсім м’які, то поваріть 10 хвилин. Шумівкою перекладіть сливові часточки в стерильні баночки. Залишився сироп поваріть протягом 15 хвилин на маленькому вогні і залийте ним сливи в баночках. Баночки герметично закупорьте і після охолодження перенесіть варення на зберігання в темне місце. Після охолодження сироп в варення повністю загусне.

Приємного чаювання!

Варення з жовтої сливи Варення з слив Варення зі сливи без кісточок