За даним рецептом варимо варення з суниці, не очищаючи її попередньо від чашолистків. Важливо при цьому якісно промити ягоди, щоб всі забруднення вимилися з водою і не потрапили в заготовку. Смак у такого варення дещо відрізняється від традиційного варіанту без зелені, з’являється легкий «лісовий» присмак і додатковий аромат.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Суниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з суниці з плодоніжками? Суницю перебираємо від випадкового сміття, витягаємо дефектні примірники, видаляємо листочки. Ретельно промиваючи ягоди в теплій проточній воді, щоб видалити всі забруднення. Даємо воді стекти.

В посуд для варіння варення робимо сироп. Вливаємо в ємність воду і приблизно півкілограма цукру, ставимо на плиту. Розчиняємо цукор і доводимо до кипіння.

Висипаємо в сироп ягоди, перемішуємо і на повільному вогні доводимо до кипіння. Висипаємо інший цукор, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо варення п’ять хвилин. Знімаємо пінку.

Банки і кришки стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом.

Готове гаряче варення розливаємо по сухим стерильним банкам і закручуємо сухими стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо баночки на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Варення Варення з суниці