За даним рецептом варимо варення з суниці, не очищаючи її попередньо від чашолистків. Важливо при цьому якісно промити ягоди, щоб всі забруднення вимилися з водою і не потрапили в заготовку. Смак у такого варення дещо відрізняється від традиційного варіанту без зелені, з’являється легкий «лісовий» присмак і додатковий аромат.
Інгредієнти: на 1 л.
- Суниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,2 кг
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Як почати готувати варення з суниці з плодоніжками? Суницю перебираємо від випадкового сміття, витягаємо дефектні примірники, видаляємо листочки. Ретельно промиваючи ягоди в теплій проточній воді, щоб видалити всі забруднення. Даємо воді стекти.
В посуд для варіння варення робимо сироп. Вливаємо в ємність воду і приблизно півкілограма цукру, ставимо на плиту. Розчиняємо цукор і доводимо до кипіння.
Висипаємо в сироп ягоди, перемішуємо і на повільному вогні доводимо до кипіння. Висипаємо інший цукор, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо варення п’ять хвилин. Знімаємо пінку.
Банки і кришки стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом.
Готове гаряче варення розливаємо по сухим стерильним банкам і закручуємо сухими стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо баночки на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Варення Варення з суниці