Пропоную приготувати смачне і густе полуничне варення, яке можна використовувати в якості начинки для різної випічки. Таке варення готую тільки з полуниці, вирощеною власноруч, ніколи не використовую магазинну полуницю. В крайньому випадку, купую на ринку у перевіреної бабульки.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Суниця Вікторія – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Готувати варення з Вікторії густе легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з полуниці.

Полуницю переберіть, викладіть в глибоку ємність з холодною водою, ретельно промийте і злийте через сито, відриваючи ягідні хвостики.

Підготовлені ягоди помістіть в ємність з товстим дном, в якій будете варити варення.

Засипте необхідною кількістю цукрового піску і залиште на 9-12 годин, щоб виділився ягідний сік і ягоди просочилися сиропом. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.

Перемішайте і поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася, варіть 5 хвилин. Потім шумівкою акуратно виловите полуницю, а сироп залиште варитися на повільному вогні приблизно на 30 хвилин. Як тільки сироп увариться в 2 рази, назад помістіть ягоди, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.

Ополоником акуратно розкладіть гаряче полуничне варення по стерильним банкам.

Банки з густим варенням закрутіть стерильними закручуються кришками, переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або рушником і повністю остудіть.

Після повного охолодження переметите банки в темне прохолодне місце на зберігання. Густе полуничне варення має неймовірний смак і аромат.

Приємного насолоди!

Варення з виктории Варення з суниці Варенье