Для господинь, обмежених часом для своїх кулінарних справ, пропонується рецепт варення з вікторії методом однократної варіння і відразу до готовності. У цьому варення ягоди залишаться цілими, але колір десерту вийде більш темний. Для густоти можете за бажанням додати в варення пектин.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Суниця Вікторія – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,6 кг
  • Лимон – 2 шт.
  • Пектин – 2 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з вікторії на зиму. Ягоди вікторії покладіть в друшляк і акуратно промийте проточною водою. Потім видалити у них плодоніжки. Якщо ягід багато, то робіть це порційно.

Підготовлені ягоди вікторії перекладіть в посуд для варіння варення.

Засипте полуницю розрахованим кількістю цукру. Якщо ягід багато, пересипайте цукром пошарово, адже перемішувати їх з цукром небажано, інакше ягоди втратять цілісність. Цукор додається до вікторії у співвідношенні 1:1, але якщо ягода кислувата, то цукру додайте більше. Посуд прикрийте серветкою і залиште вікторію з цукром на 4 години для настоювання. За цей час полуниця має дати багато соку. Якщо сіка мало, то залиште її ще на кілька годин або на ніч.

Після закінчення цього часу посуд з вікторією поставте на середній вогонь і доведіть варення до кипіння.

Після закипання варіть варення на маленькому вогні протягом 1 години. Дерев’яною ложкою варення періодично перемішуйте і занурюйте ягоди в сироп. Пінку з поверхні знімайте.

Перевірте варення на готовність, капнувши його на тарілочку. Крапля готового варення не розтікається.

Приготоване варення з вікторії гарячим розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки і герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Варення остудіть в перевернутому стані і під теплим покривалом, а потім перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Варення Варення з вікторії Варення з суниці