Господині цінують варення з вишні за чудовий аромат і чарівні колір і смак. Приготувати його нескладно, тільки багато часу йде на видалення кісточок, але під хорошу музику це буде швидко. Вишня і цукор для цього варення, щоб воно не зацукрувалося і добре збереглося, беруться у співвідношенні 1:1, не менше.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з вишні без кісточок. Ягоди вишні переберіть від сміття, промийте холодною водою і спеціальним пристосуванням або шпилькою видаліть кісточки. Потім ягоди і сік помістіть в посуд для варіння варення, засипте розрахованим кількістю цукру і залиште на 2 години, щоб вони просочилися цукром.
Після закінчення цього часу посуд з вишнею в цукрі помістіть на великий вогонь і доведіть до кипіння. За цей час дерев’яною ложкою варення перемішайте до повного розчинення цукру.
Коли варення закипить, зменшіть вогонь до мінімального і поваріть вишню 10-15 хвилин, періодично її помішуючи.
Потім зніміть всю пінку з поверхні варення, вимкніть вогонь і залиште варення на 4-5 годин до повного його охолодження.
Остигле варення повторно поставте на великий вогонь, доведіть до бурхливого кипіння і вимкніть вогонь. Зніміть ложкою решту пінку, її вже буде небагато.
Гаряче варення перелийте в стерильні баночки і герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Банки переверніть на кришки і залиште до повного охолодження. Закутувати їх теплим пледом не потрібно. Вишневе варення без кісточок, приготоване таким способом, добре зберігається і при кімнатній температурі.
Їжте на здоров’я!
Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Варенье Вишня в сиропі на зиму Вишня з цукром на зиму Желе з вишні без желатину