Малина – ягода дуже ароматна. Щоб зберегти її чудовий аромат, а також всю користь свіжої ягоди, можна приготувати варення без варіння. Таке сире варення зберігає в собі всі вітаміни та мікроелементи, що дуже цінно під час простудних захворювань. Щоб таке варення вийшло смачним і добре зберігалося, підійти до підготовки сировини потрібно відповідально. Всі дефектні, підгнилі, перезрілі ягоди використовувати не слід – вони можуть зіпсувати смак заготовки і викликати ризик псування.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати малинове варення без варіння. Ягоди малини перебираємо: плодоніжки, листочки, випадкове сміття витягуємо. Підготовлені ягоди промиваємо в проточній воді і даємо повністю стекти рідини. Промиті ягоди розсипаємо по чистому рушникові і даємо їм обсохнути.

Підготовлені ягоди потрібно подрібнити. Для цього можна скористатися м’ясорубкою, занурювальним або стаціонарним блендером.

Приготоване пюре виливаємо в широку ємність.

Висипаємо поверх пюре вказану кількість цукрового піску.

Ретельно перемішуємо цукор з малиновим пюре. Для перемішування краще використовувати дерев’яну лопатку. Залишаємо суміш на годину, щоб цукор мав можливість повністю розчинитися.

Після закінчення години варення знову ретельно перемішуємо.

Банки для сирого варення потрібно попередньо простерилізувати і висушити. Також чинимо і з кришками. Готове варення розливаємо по підготовленим банкам і закриваємо кришками. Зберігаємо заготовку в прохолодному темному місці не більше року.

Приємного апетиту!

Варення з малини Варенье Малина на зиму