Багато господинь побоюються заготовляти вишневе варення на зиму, вважаючи процес приготування довгим і трудомістким. Однак рецепт варення з вишні п’ятихвилинка ситуація легко змінюється, приготувати таке ласощі можна швидко і легко. Готове варення виходить насиченим смаком і ароматом, густим і ніжним по консистенції.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з вишні п’ятихвилинка, вишню перебрати, видалити зайві гілочки і листочки. Ягоди помити під холодною водою, просушити на кухонному рушнику.

Викласти частину вишні в глибоку ємність, засипати частиною цукру. Таким чином викласти всю вишню і цукор. Залишити ягоди так на кілька годин, щоб вишня пустила сік.

Вишню з цукром перекласти в глибоку каструлю, поставити каструлю на невеликий вогонь, довести масу до кипіння. Після закипання варити вишневе варення 5 хвилин, регулярно знімаючи піну, яка утворилася.

Банки для варення стерилізувати, кришки для закочування область окропом.

Розлити готове варення з вишні п’ятихвилинку по підготовленим банкам. Банки закатати, укутати ковдрою і поставити остигати в темне тепле місце.

Після остигання переставити вишневе варення в прохолодне темне місце для зберігання. Не забудьте спробувати це смачне і ароматне ласощі!

Варення Варення з вишні Варення з вишні з кісточками Варення з вишні п'ятихвилинка Вишня в сиропі на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму Джеми