Якщо ви любите цілу вишню варення, вам точно сподобається рецепт варення з вишні у власному соку. Приготоване таким чином ласощі зберігає форму, колір і смак свіжої вишні. Варення може використовуватися як начинка для різноманітної випічки, а також його можна їсти з чаєм або іншими гарячими напоями. В будь-якому вигляді це дуже смачно!
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Гвоздика – 6 бутонів
- Ваніль – 1 шт.
- Кориця – 1 шт.
- Вода – 450 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Кардамон – 10 шт.
- М’ята свіжа – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з вишні у власному соку? Вишню перебрати, помити, просушити на кухонному рушнику. За допомогою машинки для видалення кісточок витягти з ягід вишні кісточки.
Вишню перекласти в глибоку ємність, засипати цукровою пудрою, додати 2 зірочки гвоздики, по полпалочки кориці і ванілі. Залишаємо на півгодини, щоб ягоди пустили сік.
Банки для варення простерилізувати.
Кришки для закочування банок також прокип’ятити.
У глибокій каструлі приготувати маринад. Влити воду, додати 4 зірочки гвоздики, по полпалочки ванілі та кориці, а також м’яту, перець духмяний, перець чорний горошком, лавровий лист, кардамон і цукор. На середньому вогні довести маринад до кипіння. Весь утворився вишневий сік перелити в маринад. Варити маринад 15 хвилин.
В підготовлені банки розкласти вишню ложками. Залити вишню маринадом, спеції розподілити рівномірно по банкам. Залишити варення з вишні у власному соку на півгодини для настоювання.
Готове вишневе варення у власному соку закатати, зберігати в холодильнику і насолоджуватися кожною ложечкою!
Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні без цукру на зиму Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Вишня в сиропі без кісточок на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму Вишня у власному соку на зиму