Настійно рекомендую приготувати дуже смачне вишневе варення з агар-агаром. Варення виходить желеподібний і густим. Вишневе варення готується дуже швидко. Ароматне ласощі у нас довго не затримується, тому я намагаюся готувати його у великій кількості.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Цукор-пісок – 900 гр.
  • Вишня (без кісточок) – 1.2 кг
  • Агар-агар – 10 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з вишні з агар-агаром. Підготуйте вишню. Вишню викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Ягоди викладіть в каструлю, в якій будете варити варення.

Бажано брати ємність з товстим дном, засипте цукровим піском. Ретельно перемішайте вміст каструлі.

Поставте каструлю з вишнею на середній вогонь.

Доведіть до кипіння. Періодично знімайте утворилася пінку. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 7-10 хвилин.

Агар-агар розчиніть у воді відповідно до інструкції на упаковці.

Тонкою цівкою введіть в варення. Ретельно перемішайте.

Доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам.

Банки з варенням з вишні добре закрутіть стерильними кришками, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Потім переверніть банки і перемістіть в темне місце на довгострокове зберігання. Залишки вишневого варення з агар-агаром можна пробувати після повного остигання.

Приємного насолоди!

Варення з вишні Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні без цукру на зиму Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Вишня в сиропі на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму