Настійно рекомендую приготувати дуже смачне вишневе варення з агар-агаром. Варення виходить желеподібний і густим. Вишневе варення готується дуже швидко. Ароматне ласощі у нас довго не затримується, тому я намагаюся готувати його у великій кількості.
Інгредієнти: на 1 л.
- Цукор-пісок – 900 гр.
- Вишня (без кісточок) – 1.2 кг
- Агар-агар – 10 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з вишні з агар-агаром. Підготуйте вишню. Вишню викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Ягоди викладіть в каструлю, в якій будете варити варення.
Бажано брати ємність з товстим дном, засипте цукровим піском. Ретельно перемішайте вміст каструлі.
Поставте каструлю з вишнею на середній вогонь.
Доведіть до кипіння. Періодично знімайте утворилася пінку. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 7-10 хвилин.
Агар-агар розчиніть у воді відповідно до інструкції на упаковці.
Тонкою цівкою введіть в варення. Ретельно перемішайте.
Доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам.
Банки з варенням з вишні добре закрутіть стерильними кришками, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім переверніть банки і перемістіть в темне місце на довгострокове зберігання. Залишки вишневого варення з агар-агаром можна пробувати після повного остигання.
Приємного насолоди!
Варення з вишні Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні без цукру на зиму Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Вишня в сиропі на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму