Вишневому варення не складно надати желеподібну форму. Ягідне ласощі можна подавати до чаю, використовувати в якості начинки або навіть самостійного десерту.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Вишня – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 1 пакет

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з вишні желеподібного. Вишні перебираємо. Залишаємо тільки цілі і стиглі. Промиваємо під холодною водою, а потім позбавляємося від кісточок. Це можна зробити за допомогою спеціального приладу або ж звичайної шпильки.

Цукор перемішуємо з пектином. На 1,5 кг цукру потрібно 2-3 столові ложки.

Кладемо очищені від кісточок вишні в каструлю, засипаємо їх цукром і ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння на помірному вогні, після варимо ще 15-20 хвилин на повільному вогні. Постійно помішуємо і знімаємо пінку.

Даємо вишневому ласощів трохи охолонути. Можна перелити варення в стерилізовану банку, а також подати до столу на пробу. Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Варення з вишні з пектином Вишня з цукром на зиму Джем з вишні Джеми