Вишневому варення не складно надати желеподібну форму. Ягідне ласощі можна подавати до чаю, використовувати в якості начинки або навіть самостійного десерту.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Вишня – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Пектин – 1 пакет
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з вишні желеподібного. Вишні перебираємо. Залишаємо тільки цілі і стиглі. Промиваємо під холодною водою, а потім позбавляємося від кісточок. Це можна зробити за допомогою спеціального приладу або ж звичайної шпильки.
Цукор перемішуємо з пектином. На 1,5 кг цукру потрібно 2-3 столові ложки.
Кладемо очищені від кісточок вишні в каструлю, засипаємо їх цукром і ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння на помірному вогні, після варимо ще 15-20 хвилин на повільному вогні. Постійно помішуємо і знімаємо пінку.
Даємо вишневому ласощів трохи охолонути. Можна перелити варення в стерилізовану банку, а також подати до столу на пробу. Приємного апетиту!
Варення Варення з вишні Варення з вишні без кісточок Варення з вишні з пектином Вишня з цукром на зиму Джем з вишні Джеми