Рецепт яблучної «п’ятихвилинки» достатньо популярний, адже яблука відмінно зберігають свій смак і аромат, в тому числі і «Білий налив». У традиційній «п’ятихвилинці» яблука подрібнюються на крупній тертці, але виглядає таке варення не дуже красиво, тому готуємо часточками. Яблука наполягаємо кілька годин у цукровому сиропі і потім варимо рівно 5 хвилин. Незважаючи на примітивний спосіб приготування варення добре зберігається і виходить густе, так як в яблуках багато натурального пектину.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука Білий налив – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 200 мл
  • Лимонна кислота – 1 гр.
  • Ванілін – за бажанням

Процес приготування:

Готувати варення з яблук білий налив п’ятихвилинка легко! Яблука для варення добре промийте. Потім розріжте на четвертинки і видалити насіннєві коробочки. Наріжте тонкими часточками і відразу помістити в посуд з розчином лимонної кислоти, щоб вони не потемніли.

З розрахованого кількості цукру і води зваріть сироп. Сироп трохи остудіть.

Яблучні дольки з лимонного розчину перекладіть в посуд для варіння варення і залийте приготовленим сиропом.

Потім посуд прикрийте серветкою і залиште на 4 години для настоювання.

Після закінчення цього часу варення поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і зніміть пінку з поверхні. Варіть варення рівно 5 хвилин від початку кипіння. До кінця варіння додайте до варенню трохи ваніліну або іншого ароматизатора, але це за смаком.

Варення з «Білого наливу» готове. Розлийте його в стерильні баночки, герметично закупорьте, поставте на кришки і накрийте на добу теплим покривалом.

Вдалих і смачних заготовок!

Варенье