Рецепт яблучної «п’ятихвилинки» достатньо популярний, адже яблука відмінно зберігають свій смак і аромат, в тому числі і «Білий налив». У традиційній «п’ятихвилинці» яблука подрібнюються на крупній тертці, але виглядає таке варення не дуже красиво, тому готуємо часточками. Яблука наполягаємо кілька годин у цукровому сиропі і потім варимо рівно 5 хвилин. Незважаючи на примітивний спосіб приготування варення добре зберігається і виходить густе, так як в яблуках багато натурального пектину.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука Білий налив – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 200 мл
- Лимонна кислота – 1 гр.
- Ванілін – за бажанням
Процес приготування:
Готувати варення з яблук білий налив п’ятихвилинка легко! Яблука для варення добре промийте. Потім розріжте на четвертинки і видалити насіннєві коробочки. Наріжте тонкими часточками і відразу помістити в посуд з розчином лимонної кислоти, щоб вони не потемніли.
З розрахованого кількості цукру і води зваріть сироп. Сироп трохи остудіть.
Яблучні дольки з лимонного розчину перекладіть в посуд для варіння варення і залийте приготовленим сиропом.
Потім посуд прикрийте серветкою і залиште на 4 години для настоювання.
Після закінчення цього часу варення поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і зніміть пінку з поверхні. Варіть варення рівно 5 хвилин від початку кипіння. До кінця варіння додайте до варенню трохи ваніліну або іншого ароматизатора, але це за смаком.
Варення з «Білого наливу» готове. Розлийте його в стерильні баночки, герметично закупорьте, поставте на кришки і накрийте на добу теплим покривалом.
Вдалих і смачних заготовок!
Варенье