Лимонний сік не тільки сприяє кращій консервації, але також дозволяє варенню залишатися більш прозорим і зберігає смак яблук яскравим і насиченим.
Інгредієнти: на 2 л.
- Яблука – 2 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з яблук часточками з лимоном. Яблука ретельно промийте під проточною водою і очистіть їх від шкірки. Виріжте серцевину з насінням, при необхідності зріжте зіпсовані частини плодів, і наріжте м’якоть тонкими часточками, до 5 мм завтовшки. Складіть часточки в миску і за бажанням, збризніть їх лимонним соком, щоб вони не окислювалися і не темніли.
Коли яблука нарізані, займіться приготуванням сиропу. У каструлі змішайте цукор з водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Варіть сироп, поки цукор повністю не розчиниться.
До отриманого сиропу додайте яблука і варіть при тому ж нагріванні протягом 30 хвилин. При необхідності зніміть піну з поверхні і зменшіть вогонь, якщо кипіння надто активне. По закінченні вказаного часу зніміть каструлю з вогню і дайте яблук настоятися 3-4 години.
Лимон промийте, обсушіть і наріжте тонкими чвертями, позбавляючись від усіх кісточок. Додайте часточки до яблуку, поставте каструлю на вогонь, знову закип’ятіть і варіть на невеликому вогні 15-20 хвилин.
Розкладіть отримане варення по банках, щільно закрийте кришкою. Складіть закачування на бік на попередньо постелене рушник, зверху укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Приємного аппетита!