Всім відомо, що процес приготування варення дуже трудомісткий і займає багато часу, але завдяки мультиварці, можна спростити собі життя і приготувати дуже смачне фруктове варення, зберігши текстуру плодів. У чашу мультиварки всі скибочки насичують в себе максимальну кількість сиропу, що дуже позитивно впливає на смакові характеристики ласощі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 1 кг
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонний сік – 70 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з яблук і груш в мультиварці. Фрукти промиваємо під струменем води, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевини з насінням. Шкуру з яблук попередньо знімаємо, так як вона жорсткіше, ніж у груш, а нам важлива схожа текстура. Половинки плодів нарізаємо невеликими шматочками.
Підготовлені інгредієнти перекладаємо в чашу мультиварки і зверху висипаємо один кілограм цукру і лимонний сік, перемішуємо. Включаємо програму «варення» або «гасіння» і на таймері вставляємо 60 хвилин, за цей час фрукти зможуть повністю просочитися цукровим сиропом і придбати потрібну м’якість. Після вимкнення приладу, відкриваємо кришку і протягом декількох годин даємо напівготового варенню охолонути.
Після повного охолодження, необхідно уварити вийшов, під час варіння, сироп. Для цього включаємо програму «варка на пару» на 15 хвилин. Після, повторно охолоджуємо масу.
Повторюємо процедуру в третій заключний, раз і в цей же час готуємо банки разом з кришками – стерилізуємо.
Після відключення мультиварки, готове варення розливаємо по підготовленій посуді, закатуємо і перевертаємо догори дном. Зверху краще накрити ковдрою і дочекатися остигання.
Наше варення повністю готове до вживання. Приємного апетиту!
Варення Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Варення з яблук і груш на зиму