Нарізані яблука разом з апельсинами, лимонами, цедрою і цукром відправляються в каструлю і залишаються там на ніч. Далі посуд ставлять на вогонь і вариться в 3-4 підходи по 10-15 хвилин. Гаряче варення розливають по банках і закочується.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 3 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з яблук з апельсином і лимоном. Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника, вирізаємо серцевину і нарізаємо великими шматочками. Можна також натерти їх на крупній тертці.

Лимон теж промиваємо. Натираємо його на дрібній тертці, щоб з нього знялася вся цедра. З м’якоті знімаємо плівки і нарізаємо невеликими шматочками.

З апельсинів чистимо шкірку, прибираємо плівки і крупно нарізаємо.

Максимально близько до шкірці апельсинів зрізаємо білу м’якоть і дрібно нарізаємо її у вигляді брусочків.

В глибоку посуд, у якій буде варитися варення, відправляємо нарізані яблука, апельсини, лимон і цедру.

Засипаємо зверху цукровим піском, акуратно перемішуємо і залишаємо на ніч, щоб фрукти виділили сік.

Через це час, відправляємо посуд на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 10-15 хвилин.

Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Повторюємо цей крок ще 3-4 рази, поки яблука не стануть прозорими.

Банки заздалегідь стерилізуємо зручним чином і розливаємо по них ще гаряче варення.

Закатуємо кришками, даємо повністю охолонути і відправляємо в придатне для зберігання місце. Використовуємо в якості начинки для випічки або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Варенье