Якщо влітку зібраний урожай малини, а варити її колись, не біда. Можна заморозити ягоди, щоб урожай не пропав, а варення зварити пізніше, можна навіть взимку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Малина – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення з замороженої малини? Малину висипати в ємність, щоб вона розморозилася.

Всипати в розморожені ягоди половину порції цукру.

Все ретельно перемішати.

Залишити на годину постояти, поки не виділиться сік.

Поставити таз з малиною на плиту, довести до кипіння. Знизити вогонь і варити 10 хв. Обов’язково перемішувати, щоб не згоріло.

Через 10 хв. вогонь вимкнути і дати охолонути ласощів. Дати постояти варенню 10 годин без кришки.

Потім знову довести до кипіння, всипати решту цукру.

Все перемішати. Трохи поварити, близько 10 хвилин, поки цукор не розчиниться. Вимкнути.

Варення остудити і розкласти по стерильним банкам через кілька годин.

Закрити будь-якими банки кришками і прибрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з малини Малина на зиму