Дуже смачне і ніжне варення із зелених слив ви можете з легкістю заготовити своїми руками до зимового сезону. Якщо сливи дуже соковиті і солодкі, зберегти їх цілісність у вас не вийде, тому беріть міцні вершки – якщо точно вирішили, що плоди повинні відчуватися консистенції варення.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Слива синя – 4 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як приготувати варення з зеленої сливи? Акуратно промийте сливи в проточній воді, щоб вони не увібрали в себе зайву рідину.

Сливи покладіть в каструлю або миску, всипте цукровий пісок. Якщо у вас кислий сорт ягоди, то беріть більше цукру. Це можна визначити дослідним шляхом.

До сливам додайте трохи води, щоб ягоди краще розм’якшилися і увібрали в себе цукровий пісок.

За допомогою ложки пам’ятайте сливи, щоб вони розм’якшилися і пустили сік.

Варення поставте на вогонь і варіть його від півгодини до години – залежно від передбачуваного місця зберігання. Якщо зберетеся зберігати варення в льосі або коморі, то варіть його не менше години. Для холодильника достатньо і тридцяти хвилин.

Готове варення розлийте в баночки, які попередньо потрібно простерилізувати. Закрутіть на банках стерильні кришки і повністю остудіть заготівлю, перш ніж прибирати її на зберігання.

Варення Варення з слив Сливи на зиму