найпростіший рецепт варення з черешні, який може бути. Можливість зварити варення з кісточками відчутно спрощує процес. Попередньо потрібно лише ретельно промити і обсушити черешню. Варто відразу зазначити, що жовта черешня має солодку м’якоть, позбавлену якогось особливого характерного аромату, тому і варення з неї виходить неароматное. За бажанням наприкінці варіння можна додати трохи кориці або ваніліну для ароматизації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Черешня жовта – 2 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з жовтої черешні з кісточками? З черешень потрібно зірвати всі плодоніжки, а всі ягоди з дефектами – викинути. Після цього черешню промиваємо і даємо їй трохи обсохнути.
В посуд для варіння варення насипаємо цукровий пісок і виливаємо вказану кількість води. Ставимо ємність на плиту і починаємо заважати. По мірі нагрівання цукровий пісок почне розчинятися. Головне – не забувати заважати щоб уникнути пригорання. Сироп буде готовий тоді, коли цукор повністю розчиниться.
У готовий сироп опускаємо жовту черешню і перемішуємо. Знижуємо температуру плити, щоб шкірка ягід не почала тріскати. Знову нагріваємо варення і поступово доводимо його до кипіння.
З моменту закипання варимо варення протягом півгодини, знімаючи пінку.
Готове гаряче варення розливаємо по попередньо промитим і просохшим банкам і закриваємо сухими чистими кришками. Остигле варення прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з білої черешні Варення з жовтої черешні Варення з черешні з кісточками Черешня на зиму