Швидкий рецепт для тих, хто не хоче морочитися і відокремлювати кісточки. Варення зі слив з кісточкою навіть виходить з більш яскраво вираженим смаком і цілими плодами.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • жовта Слива – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з жовтої сливи. Сливи переберіть від сміття і гарненько вимийте.

У велику каструлю налийте воду і всипте цукор, перемішайте і варіть на малому вогні сироп.

Коли кристали цукру розчинятися, перекладіть в каструлю сливи.


Закип’ятіть і варіть на малому вогні 15 хвилин, постійно перемішуючи. Вимкніть вогонь і дайте постояти заготівлі 2 години.

Знову закип’ятіть варення і розміщуйте в підготовлені стерильні банки. Закрийте зверху кришками. Накрийте банки ковдрою і дайте їм повільно охолонути.

Приємного апетиту!

Варення Варення з жовтої сливи Сливи на зиму