Швидкий рецепт для тих, хто не хоче морочитися і відокремлювати кісточки. Варення зі слив з кісточкою навіть виходить з більш яскраво вираженим смаком і цілими плодами.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- жовта Слива – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з жовтої сливи. Сливи переберіть від сміття і гарненько вимийте.
У велику каструлю налийте воду і всипте цукор, перемішайте і варіть на малому вогні сироп.
Коли кристали цукру розчинятися, перекладіть в каструлю сливи.
Закип’ятіть і варіть на малому вогні 15 хвилин, постійно перемішуючи. Вимкніть вогонь і дайте постояти заготівлі 2 години.
Знову закип’ятіть варення і розміщуйте в підготовлені стерильні банки. Закрийте зверху кришками. Накрийте банки ковдрою і дайте їм повільно охолонути.
Приємного апетиту!
Варення Варення з жовтої сливи Сливи на зиму