Сьогодні ми приготуємо бурштинове варення з жовтих слив без кісточки класичним способом. Крім приємного аромату і красивого кольору, варення з жовтої сливи володіє невеликою кислинкою від ягід, які відмінно поєднуються з солодкістю цукрового сиропу і приємним ароматом сливи.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Зливу жовта – 1.2 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг

Процес приготування:


Як приготувати варення з жовтих слив без кісточок? Гострим ножем розрізаємо кожну сливу і виймаємо кісточку. Готову сливу складаємо в каструлю з товстим дном.

Далі засипаємо сливу цукровим піском і перемішуємо дерев’яною ложкою. Залишаємо сливи при кімнатній температурі на 2-3 години, щоб вони пустили сік, а цукор трохи розтанув.

Після закінчення часу, коли зливу пустила сік, ставимо каструлю на мінімальний вогонь і, постійно помішуючи, щоб варення не пригорає до дна каструлі, доводимо до кипіння. Ложкою знімаємо утворилася пінку і знімаємо з вогню. Залишаємо варення при кімнатній температурі до повного охолодження. Після цього знову ставимо каструлю на вогонь і доводимо варення до кипіння. Таку процедуру повторюємо 3-4 рази.

На заключному етапі ставимо варення на вогонь, а в цей час займаємося підготовкою банок і кришок. Банки добре промиваємо і ставимо в духовку шийкою вниз стерилізуватися при температурі 110 градусів протягом 7-10 хвилин. Кришки кип’ятимо. Готове варення в гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Перевертаємо банки з варенням догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після цього прибираємо банки в темне прохолодне місце.

Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення зі сливи без кісточок