Як приємно холодним ввечері випити чашку гарячого чаю з ароматним сливовим варенням. Підготовка цих ягід – досить копотливый процес, однак саме варення можна приготувати дуже швидко.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Слива синя – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення зі сливи п’ятихвилинка? Для варення краще взяти стиглі або злегка перезрілі ягоди без слідів подпорченности. Сливи переберіть від сміття у вигляді листочків і гілочок, помийте, видаліть з ягід кісточки.

Засипте ягоди цукром, перемішайте і залиште на 2-4 години, за цей час сливи пустять сік.

Поставте варитися сливи на плиту, доведіть варення до кипіння і варіть 5-7 хвилин, постійно помішуючи. При утворенні піни на поверхні, зберіть її ложкою.

Банки і кришки стерилізуйте. Розкладіть гаряче сливове варення по банках, щільно закрийте кришками. Банки переверніть догори дном, укрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть загортання в прохолодне місце, де вони будуть зберігатися, поки не прийде сезон теплих пледів і ароматного варення.

Приємного апетиту!

Варення Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму