Вареники на кефірі – варіант повсякденного десерту, який сподобається і дорослим, і дітям. Головна фішка вареників – начинка. Тут можна дати волю фантазії: улюблені фрукти, ягоди, варення. В рецепті, представленому вашій увазі, ми пропонуємо приготувати вареники з чорницею на кефірі. Для цього вам знадобиться мінімальний набір продуктів, який знайдеться в засіках у будь-якої господині. Чорницю для начинки можна використовувати як свіжу, так і заморожену.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Для тіста: –
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кефір – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно пшеничне 0.5 кг
- Для начинки: –
- Чорниця – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з чорницями на кефірі? В окремій мисці збиваємо яйце з цукром, потім поступово вводимо кефір. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
Починаємо вводити в отриману масу просіяне борошно. Вимішуємо тісто. У нас повинно вийти еластичне тісто, яке не липне до рук.
Далі необхідно розкачати тісто шаром. Вирізаємо з пласта кружечки невеликого діаметру. Товщина кружечка повинна бути приблизно півміліметра.
Займемося начинкою. Для цього в окремій ємності необхідно змішати чорницю з цукром і крохмалем.
Наступний крок – на середину кружечка з тіста викладаємо начинку (приблизно 1 ч. л.), після чого краї кружечка необхідно щільно защипить.
Перед подачею вареники потрібно відварити в киплячій воді протягом семи хвилин. Подавати готові вареники рекомендується з вершковим маслом або сметаною.
Вареники з чорницею Вареники на кефірі Тісто для вареників Тісто для вареників з чорницями Тісто для вареників на кефірі