Вареники з чорницею на молоці родом з дитинства, коли бабуся готувала нам це соковите, гаряче і таке смачне блюдо. Цими варениками ви й сьогодні можете порадувати своїх домочадців, адже готувати їх так просто. Результат – ароматнейшие вареники з чорницями вас і вашу родину обов’язково приємно здивує.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 6 ст.
- Чорниця – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 0.5 склянки
- Молоко коров’яче – 0.5 ст.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з чорницею на молоці? У глибокій мисці збити яйця з сіллю. Влити до яєчної суміші молоко і воду, перемішати. Борошно просіяти, поступово всипати її до рідких інгредієнтів. Замішати тісто.
Викласти тісто на суху поверхню, присипану борошном. Ретельно вимісити тісто руками. Потім викласти тісто в миску, накрити рушником і залишити на півгодини.
Чорницю викласти в друшляк і промити під проточною водою. Потім ягоди просушити на паперовому рушнику. Перекласти ягоди в глибоку миску, засипати цукром, залишити на півгодини.
Тісто розділити на кілька частин. Кожну частину розкачати в пласт товщиною приблизно 2 сантиметри.
За допомогою склянки вирізати в тесті кружечки. Так поступити з усім рештою тестом.
На кожен гурток тесту викласти по столовій ложці ягід.
З’єднуємо краї тіста у кухоль, защипнути краю, формуючи вареник.
Так вчинити з усіма наявними тестом і ягодами.
У каструлі закип’ятити воду, відправити туди вареники. Варити 8 хвилин до того, як вареники спливуть.
Шумівкою вийняти вареники з води, розкласти по порційних тарілках. Подавати вареники з чорницею на молоці з вершковим маслом або сметаною. За бажанням прикрасити порції свіжими ягодами. Смакота!
Вареники Вареники з чорницею Тісто для вареників Тісто для вареників на молоці