Хочу поділитися простим і дуже смачним рецептом вареників з чорницями на сироватці. Ароматні вареники піднімають настрій і добре підійдуть для сімейного недільного сніданку. В якості начинки можете використовувати свої улюблені ягоди. Начинка може бути з свіжих або заморожених ягід.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молочна сироватка – 150 мл
- Чорниця – 300 гр.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний або картопляний Крохмаль – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сметана – 250 мл
- Мак – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Ванілін – на кінчику ножа
Процес приготування:
Щоб приготувати вареники з чорницею на сироватці, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування вареників з чорницями на сироватці. Сироватка повинна бути достатньо холодною. Пшеничне борошно просіяти в глибоку ємність.
В ємність з борошном розбийте куряче яйце.
Поступово влийте охолоджений сироватку, посоліть, додайте цукровий пісок. Ретельно перемішайте. Потім викладіть тісто на суху чисту робочу поверхню столу, добре вимісіть.
Тісто оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Чорницю ретельно переберіть, викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть в глибоку ємність, присипте кукурудзяним або картопляним крохмалем, додайте цукровий пісок за смаком. Акуратно перемішайте.
Відпочиле тісто розкачайте на чистій сухій поверхні з допомогою качалки в пласт товщиною 3-5 міліметрів.
Виріжте склянкою або спеціальної вирубкою кружечки.
В центр викладіть кружечки ягідну начинку.
З’єднайте вільні краї тіста і добре зліпити їх, щільно притискаючи пальцями. Або використовуйте спеціальне пристосування для ліплення вареників. Поки ліпіть вареники, поставте на середній вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння. Акуратно викладіть вареники в киплячу воду. Дочекайтеся, поки вареники спливуть, і варіть близько 5 хвилин.
Поки варяться вареники, можете приготувати соус. У невеликій мисці змішайте сметану, мак і ванілін. Ретельно перемішайте з допомогою віночка.
З допомогою шумівки обережно вийміть гарячі вареники з каструлі і викладіть на тарілку. Готові вареники з чорницею подавайте на стіл порційно зі сметанним соусом. Кукурудзяний або картопляний крохмаль в начинці не дасть їй розтектися і допоможе тримати форму.
Приємного насолоди!
Вареники Вареники з чорницею Тісто для вареників Тісто для вареників з чорницями