Вареники з полуницею на пару в мультиварці – одне з улюблених страв у нашій родині. Особливо актуальним цей рецепт в сезон полуниці. Домашні ароматні ягоди прекрасно підходять для начинки і доставляють незабутнє задоволення.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Кисле молоко – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло вершкове – за смаком
- Для начинки: –
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати вареники з полуницею на пару в мультиварці? Кисляк дістаньте з холодильника і дайте нагрітися. Вилийте в глибоку ємність, розбийте куряче яйце, додайте цукровий пісок, харчову соду і сіль. Ретельно перемішайте. Поступово просійте через сито пшеничне борошно, перемішайте, викладіть тісто на чисту поверхню, добре вимісіть, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на півгодини.
Полуницю ретельно переберіть, викладіть на сито і акуратно промийте.
Залиште полуницю на деякий час, щоб позбутися від зайвої вологи. Наріжте на 2-4 частини в залежності від розмірів ягід.
З’єднайте цукровий пісок з картопляним або кукурудзяним крохмалем, ретельно перемішайте суху суміш.
Відпочиле тісто розкачайте на чистій поверхні з допомогою качалки в пласт товщиною 3-5 міліметрів. Виріжте склянкою кружечки. В центр викладіть ягідну начинку і присипте сумішшю крохмалю і цукру. З’єднайте вільні краї тіста і добре зліпити їх, щільно притискаючи пальцями.
В чашу мультиварки налийте приблизно літр гарячої питної води. Зверху помістіть сітку для варіння на пару, змащену невеликою кількістю вершкового або рослинного масла. Акуратно додайте вареники з полуницею. Закрийте кришку мультиварки. На панелі пристрою, виберіть режим «На пару», час приготування 7 хвилин.
Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки. За допомогою лопатки акуратно вийміть вареники з полуницею та перемістіть в глибоку ємність, за смаком додайте вершкове масло і акуратно, щоб не пошкодити вареники, перемішайте.
Готові вареники з полуницею подавайте на стіл порційно, наприклад, зі сметаною.
Кукурудзяний або картопляний крохмаль в начинці не дасть їй розтектися і допоможе тримати форму. Щоб вареники вийшли красивою однакової форми, можна використовувати спеціальне пристосування для ліплення вареників. Кисляк у тесті за бажанням можна замінити кефіром або кислим молоком.
Приємного насолоди!
Вареники з замороженою полуницею Вареники з полуницею Тісто для вареників Тісто для вареників з полуницею