Ну, яка ж це смакота – вареники з полуницею на сироватці! Рецепт до неподобства простий, а в результаті запаморочливе дуже ароматне і смачне блюдо, аж неможливо зупиниться. Рука так і тягнеться за добавкою знову і знову. Ваші домашні полюблять ці вареники і будуть просити приготувати знову.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Молочна сироватка – 150 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сметана – за бажанням
- Масло вершкове – за бажанням
- Для начинки: –
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з полуницею на сироватці? Сироватку вилийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок, сіль, розбийте курячі яйця і ретельно перемішайте. В кілька етапів просійте через сито пшеничне борошно, перемішайте столовою ложкою, потім викладіть тісто на суху чисту робочу поверхню столу, добре вимісіть, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на півгодини.
Тим часом полуницю ретельно переберіть, викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Наріжте на 2-4 частини залежно від розміру ягід. Відпочиле тісто скачайте в ковбаску і наріжте на шматочки.
З кожного шматочка скачайте кульку і на чистому сухому припыленном борошном столі розкачати за допомогою качалки в коржик. Так все тісто розкачайте.
У центр кожного коржика покладіть ягідну начинку, за смаком додайте цукровий пісок.
З’єднайте вільні краї тіста і добре зліпити їх, щільно притискаючи виделкою. Або використовуйте спеціальне пристосування для ліплення вареників. Поки ліпіть вареники, поставте на середній вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння.
Акуратно викладіть вареники в киплячу воду. Дочекайтеся, поки вареники спливуть, і варіть приблизно 3 хвилини.
З допомогою шумівки обережно вийміть гарячі вареники з каструлі і викладіть на тарілку. Готові вареники з полуницею подавайте на стіл порційно зі сметаною або вершковим маслом за бажанням.
Приємного насолоди!
Вареники Вареники з замороженою полуницею Вареники з полуницею Тісто для вареників