Для господинь, які ніколи не готували цей бажаний для дорослих і дітей десерт, пропонується найпростіший рецепт замішування тіста для вареників з полуницею на воді. Полуницю для цієї страви візьміть яскраво червоного кольору, неушкоджену і суху.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 600 – 800 гр.
- Вода – 250 мл
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з полуницею на воді? У посуд для замішування тіста насипте вказане в рецепті кількість пшеничного борошна, просіяного на сито. Налийте води, додайте щіпку солі і ложкою тісто трохи перемішайте.
Потім руками тісто добре вимісити, щоб воно вийшло тугий еластичної консистенції і не прилипало до рук. Замішане тісто скачайте в колобок і залиште на 20 хвилин для вистоювання.
Приготоване тісто перекладіть на робочу поверхню столу, присипану борошном, і качалкою розкачайте в коржик товщиною не більше 1,5 мм. Склянкою або чашкою виріжте з тіста акуратні кружечки. Поставте на плиту каструлю з водою для варіння вареників.
Полуницю промийте холодною водою і видаліть плодоніжки. Великі ягоди розрізати на 2-4 шматочки, а невеликі залиште цілими. На кожен гурток тесту насипте по 2/3 чайної ложки цукру і розкладіть полуницю. Красиво і ретельно защипывайте краї вареників, щоб не витік сік при варінні. Готові вареники розкладіть на обробній дошці і присипте їх борошном.
Закипілу воду трохи посоліть і закиньте в неї вареники. Їх обов’язково перемішайте, інакше вони злипнуться між собою. Варіть вареники протягом 5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню.
Приготовлені вареники шумівкою перекладіть на порційні тарілки і подайте до столу зі сметаною.
Їжте на здоров’я!
Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць