З тесту на кефірі формуються коржики, на які кладуть начинку із сиру, жовтка, солі і цукру. Потім додаються кілька ягід чорниці та вареники защипываются. Вироби варяться 5-7 хвилин і подаються до столу з вершковим маслом і цукром.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 600 – 650 гр.
- Кефір – 500 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сир – 400 гр.
- Ванільний цукор – 5 гр.
- Чорниця – 4 – 5 ст. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з сиром і чорницею? Борошно просіваємо через сито в глибоку ємність. Розбиваємо туди одне яйце, додаємо сіль, столову ложку цукрового піску і соду.
Поступово вливаємо кефір і починаємо замішувати тісто. Зупиняємося, коли воно перестане липнути до рук. Воно не має бути тугим. Накриваємо ємність рушником і залишаємо на 15-20 хвилин.
Готуємо начинку для вареників. В зручну ємність викладаємо сир, три столові ложки цукрового піску, сіль, ванільний цукор і яєчний жовток.
все Ретельно перетираємо з допомогою виделки. Сир краще всього брати сухуватий і зернистий, щоб начинка не потекла.
Робочу поверхню присипаємо невеликою кількістю борошна і вимішуємо тісто ще раз. Поділяємо його на невеликі шматочки і з кожного бажаємо коржик з допомогою качалки або руками. По центру викладаємо отриману сирну начинку і пару ягід чорниці.
Щільно защипуємо краї вареників, щоб начинка не витікала.
Кип’ятимо воду, додаємо трохи солі і варимо в ній вироби протягом 5-7 хвилин.
Готові вареники перекладаємо в тарілку і подаємо до столу з вершковим маслом і цукром або сметаною. Також можна використовувати варення або джем. Приємного апетиту!
Вареники Вареники на кефірі Ледачі вареники з сиру Ледачі вареники з сиру як в дитячому саду Ліниві вареники із сиру з борошном