Для смачних домашніх вареників з картоплею потрібно замісити і гарне тісто.
Саме вдале тісто виходить замішаним на окропі і з додаванням яйця. Гаряча вода заварює борошно і надає тісту податливість, м’якість і еластичність. Таке тісто у вас не порветься і добре склеїться при ліпленні пельменів. Приготуємо Начинку з картопляного пюре з обсмаженою не маслі цибулею.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Окріп (крутий) – 200 мл
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з тестом на окропі з картоплею? Картоплю почистіть, промийте, наріжте на половинки і відваріть до готовності в підсоленій воді.
В посуд для замішування тіста насипте просіяне борошно.
Потім в борошно розбийте яйце, насипте сіль, додайте рослинне масло, налийте окріп і швидко замісіть тісто ложкою.
Потім перекладіть тісто на стільницю і добре вимісіть його руками. Замішане тісто залиште для відпочинку на 20-30 хвилин, прикривши його шматочком плівки.
Цибулю почистіть, дрібно наріжте і обсмажте до легкого рум’яного кольору на розігрітому вершковому маслі.
Відварену картоплю подрібніть в пюре толкучка. Додайте до нього підігріте молоко, обсмажену цибулю і по своєму смаку сіль і чорний перець. Начинку ложкою добре перемішайте.
Замішане і відпочиле тісто розкачайте в тонкий коржик і чашкою наріжте з тіста кружечки.
Розкладіть на заготовки картопляну начинку.
Потім краї вареників зліпіть, надаючи їм візерунок-гребінець. Вареники укладіть одним шаром на присипану борошном тарілку, щоб не склеїлися.
Потім можете їх відварювати і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Вареники з картоплею і смаженою цибулею Заварне тісто для вареників з картоплею Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на окропі з рослинним маслом Тісто для вареників на окропі і рослинному маслі з яйцем