Для смачних домашніх вареників з картоплею потрібно замісити і гарне тісто.

Саме вдале тісто виходить замішаним на окропі і з додаванням яйця. Гаряча вода заварює борошно і надає тісту податливість, м’якість і еластичність. Таке тісто у вас не порветься і добре склеїться при ліпленні пельменів. Приготуємо Начинку з картопляного пюре з обсмаженою не маслі цибулею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Окріп (крутий) – 200 мл
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з тестом на окропі з картоплею? Картоплю почистіть, промийте, наріжте на половинки і відваріть до готовності в підсоленій воді.

В посуд для замішування тіста насипте просіяне борошно.

Потім в борошно розбийте яйце, насипте сіль, додайте рослинне масло, налийте окріп і швидко замісіть тісто ложкою.

Потім перекладіть тісто на стільницю і добре вимісіть його руками. Замішане тісто залиште для відпочинку на 20-30 хвилин, прикривши його шматочком плівки.

Цибулю почистіть, дрібно наріжте і обсмажте до легкого рум’яного кольору на розігрітому вершковому маслі.

Відварену картоплю подрібніть в пюре толкучка. Додайте до нього підігріте молоко, обсмажену цибулю і по своєму смаку сіль і чорний перець. Начинку ложкою добре перемішайте.

Замішане і відпочиле тісто розкачайте в тонкий коржик і чашкою наріжте з тіста кружечки.

Розкладіть на заготовки картопляну начинку.

Потім краї вареників зліпіть, надаючи їм візерунок-гребінець. Вареники укладіть одним шаром на присипану борошном тарілку, щоб не склеїлися.

Потім можете їх відварювати і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Вареники з картоплею і смаженою цибулею Заварне тісто для вареників з картоплею Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на окропі з рослинним маслом Тісто для вареників на окропі і рослинному маслі з яйцем