Дане блюдо виходить дуже соковитим. Готується воно максимально просто і швидко. Для приготування тіста вам знадобляться інгредієнти, які точно знайдуться на вашій кухні. В результаті ви отримуєте смачне блюдо, яке сподобається як членам вашої родини, так і несподіваним гостям.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 0,75 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Вишня – 200 гр.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
- Масло вершкове (для подачі) – 30 гр.
- Сметана (для подачі) – за смаком
- Ягоди (для подачі) – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з вишнею на воді? Приготування страви починаємо з тіста. Борошно необхідно заздалегідь просіяти. Бажано зробити це кілька разів з допомогою сита. Тоді ви точно приберете сміття, який міг перебувати в ній. Насипте борошно в глибоку тарілку.
Налийте холодну воду в каструлю і доведіть її до кипіння. Перелайте воду в стакан або невелику чашку. Розчиніть в неї 1 столову ложку цукру і половину чайної ложки солі. Добре розмішайте воду. Отриманий розчин повинен залишатися теплим.
Розчин з цукру і солі додайте до просіяної муки. Акуратно перемішувати тісто з допомогою ложки. Після цього додайте до нього 2 столові ложки рослинної олії. Ще раз все розмішайте. Спочатку перемішуйте тісто з допомогою вилки або ложки. Після цього перемістіть тісто на стіл або дерев’яну дошку. Обов’язково присипте поверхню борошном. Вимішуйте тісто руками. Воно повинно вийти м’яким. Сформуйте з тіста невелике коло. Перемістіть його в тарілку і дайте постояти протягом 25 хвилин. Тісто необхідно витримати, щоб в результаті воно не було липким і сухим.
Приступаємо до приготування начинки. Вишню необхідно заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб із неї трохи зійшов лід. Перемістіть ягоди в окрему тарілку. Змішайте в іншій ємності 3 чайні ложки цукру і 2 чайні ложки крохмалю. Кількість цукру може змінюватись в залежності від вашого бажання. Використовувати можете кукурудзяний або картопляний крохмаль.
Коли тісто настоїться, викладіть його на дерев’яну дошку. Розкачайте його до тонкого шару. Робити кружечки можна з допомогою склянки. Його діаметр повинен становити приблизно 5 сантиметрів. Якщо в результаті у вас вийде більше кружечків, ніж необхідно для приготування, накрийте їх харчовою плівкою і відправте в холодильник до наступного разу. У центр кожного кола ми спочатку викладаємо суміш з цукру і крохмалю. Завдяки крохмалю сік ягід не буде сильно витікати. На суміш кладемо пару ягід вишні. Після цього скріплюємо вареників. Робіть це акуратно, щоб вони не розвалилися в процесі варіння.
Наповніть каструлю холодною водою. Поставте її на плиту. Коли вода закипить, додайте в неї сіль. Ви також можете додати в неї трохи рослинного масла. Добре розмішайте воду, щоб вареники не опустилися на дно каструлі. Починайте поступово опускати вареники у воду. Постійно перемішуйте їх, щоб вони не злиплися один з одним. Робити це необхідно зворотною стороною ложки. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь. Варіть вареники ще протягом 5 хвилин. Коли вони будуть повністю готові, перенесіть їх в друшляк.
Подавайте блюдо гарячим. Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі. Змастіть їм всі вареники. Прикрасити їх можна ягодами вишні. Ідеально для даного блюдо підійде сметана. Її подавайте в окремій тарілці. Готові Вареники. Приступайте до дегустації.
Вареники Вареники з вишнею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з вишнею