Цей рецепт містить у собі секрет пишного і повітряного тіста. Таке блюдо виходить дуже соковитим і смачним. Воно здатне стати відмінним варіантом для сімейного обіду. Даний рецепт зможе урізноманітнити святковий стіл, приємно здивувавши гостей своєю простотою і смаком.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Для тіста: –
  • Кефір – 500 мл
  • Борошно – 5 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня заморожена – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати вареники з замороженої вишнями без кісточок. Борошно необхідно заздалегідь просіяти кілька разів за допомогою звичайного сита. Помістіть її в глибоку ємність. Додайте до борошна одну чайну ложку соди, чайну ложку солі і одну столову ложку цукру. Постарайтеся не переборщити з содою, так як вона може різко відчуватися в смаку тесту вареників. Добре розмішайте ложкою суху сім майбутнього тесту.

В центрі сухої суміші зробіть невелику воронку. У неї нам необхідно розбити одне куряче яйце. Після цього додайте в ємність 500 мл кефіру. Його жирність ви можете вибирати в залежності від вашого бажання. Знову розмішуємо тісто з допомогою ложки. Після цього посипте борошном руки і продовжуйте ними вимішувати тісто. Сформуйте з тіста невелике коло і залиште його в тарілку на 25-30 хвилин. Тісто необхідно витримати, щоб в результаті воно не вийшло надто сухим і липким.

Поки тісто відпочиває, приступаємо до приготування начинки. Вишню ви можете дістати заздалегідь з морозильної камери. Ви також можете класти ягоди в вареники в замороженому вигляді. Змішайте вишню з половиною склянки цукру. Добре перемішайте начинку. Для того, щоб вишня не давала багато соку, можете додати в начинку кукурудзяний або картопляний крохмаль.

Дістаємо настоявшееся тісто з ємності. Присипаємо якусь плоску поверхню борошном. Ви можете розкачувати тісто на столі або на спеціальній дерев’яній дошці. Для вареників вам знадобиться тільки половина виготовленого тесту. Другу половину покладіть в пакет і відправте в холодильник. Розкачуємо тісто до тонкого шару. Його товщина повинна становити приблизно 3 міліметри. За допомогою склянки з гострими краями або спеціальної форми зробіть з тіста невеликі гуртки приблизно однакового розміру. Розкладіть їх на дерев’яній дошці.

У центр кожного кола починаємо викладати начинку з цукру і вишні. Ви також можете окремо покласти на тісто цукор, а на нього кілька ягід вишні. Намагайтеся, щоб сік ягід і цукор не потрапили на краю, які ви будете скріплювати. З-за цього вареники можуть розвалитися під час варіння.

Наповніть каструлю холодною водою. Поставте її на вогонь. Дочекайтеся, коли вода закипить. Обов’язково додайте в воду сіль. Вона посилить смак вареників і зробить його більш насиченим. Перед тим, як додати вареники, добре перемішайте воду. Так вони не відразу опустяться на дно. Акуратно опустіть вареники у воду. Постійно перемішуйте їх в процесі приготування, щоб вони не склеїлися між собою. Варіть вареники протягом 20 хвилин. Коли вони будуть готові, перекладіть їх на друшляк. Так з вареників буде стікати зайва рідина.

необхідно Подавати вареники гарячими. Прикрасити страву ви можете в залежності від свого бажання. Рекомендується доповнити сметаною вареники, яку потрібно подавати в окремій тарілці. Таке блюдо відмінно подайте для сімейного обіду. Його точно оцінить як старше, так і молодше покоління. Ось і прийшов час накривати на стіл.

Вареники Вареники з вишнею Вареники з вишнею на кефірі Вареники на кефірі Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з вишнею