Ватрушка – це відкрита коржик з начинкою з сиру, хоча іноді можна зустріти картопляні, сирні та інші солоні і солодкі начинки. Спробуйте приготувати найпопулярніший вид цієї смачної випічки досить простому рецептом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Родзинки – 150 гр.
- Сир – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 9 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Готувати ватрушки з сиром на сухих дріжджах в духовці легко! Молоко підігрійте до 35-40 градусів, розчиніть у ньому 50 грам цукру і сухі дріжджі. Залиште отриману масу на 10-12 хвилин в теплому місці.
Коли опара буде готова, додайте в неї сіль, яєчний білок, олію і частинами всипте просіяне борошно. Замісіть однорідне тісто і залиште його в теплі на годину.
Сир змішайте з жовтком і цукром.
Ізюм залийте на пару хвилин окропом, потім промийте його і просушіть. Додайте родзинки в сирну масу, перемішайте.
тісто ще раз перемніть руками, потім розділіть на кілька рівних частин. З тіста зробіть коржі з поглибленням посередині. Розкладіть їх по змащеного олією деку.
В поглиблення вкладіть сирну начинку.
Випікати ватрушки в духовці, розігрітій до 180 градусів 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності змастіть випічку цукровою водою. Готову випічку зніміть з дека, трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Дріжджове тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове Тісто на молоці для ватрушок