Ватрушка – це відкрита коржик з начинкою з сиру, хоча іноді можна зустріти картопляні, сирні та інші солоні і солодкі начинки. Спробуйте приготувати найпопулярніший вид цієї смачної випічки досить простому рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Родзинки – 150 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 9 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Готувати ватрушки з сиром на сухих дріжджах в духовці легко! Молоко підігрійте до 35-40 градусів, розчиніть у ньому 50 грам цукру і сухі дріжджі. Залиште отриману масу на 10-12 хвилин в теплому місці.

Коли опара буде готова, додайте в неї сіль, яєчний білок, олію і частинами всипте просіяне борошно. Замісіть однорідне тісто і залиште його в теплі на годину.

Сир змішайте з жовтком і цукром.

Ізюм залийте на пару хвилин окропом, потім промийте його і просушіть. Додайте родзинки в сирну масу, перемішайте.

тісто ще раз перемніть руками, потім розділіть на кілька рівних частин. З тіста зробіть коржі з поглибленням посередині. Розкладіть їх по змащеного олією деку.

В поглиблення вкладіть сирну начинку.

Випікати ватрушки в духовці, розігрітій до 180 градусів 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності змастіть випічку цукровою водою. Готову випічку зніміть з дека, трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Дріжджове тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове Тісто на молоці для ватрушок