Одним з популярних варіантів домашньої випічки є ватрушка з сиром та полуницею, особливо в сезон цієї ягоди. Справжня ватрушка являє собою великий круглий пиріг з начинкою і защипанными краями, але можна їх формувати і у вигляді невеликих булочок. У цьому рецепті вам пропонується приготувати на пісочному тісті справжню «королівську» ватрушку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 4 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Маргарин вершковий – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 2 пакета
  • Полуниця – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати ватрушки з сиром та полуницею легко! Щоб ватрушка вийшла смачною і красивою після випічки, всі інгредієнти для неї підготуйте хорошої якості і відміряйте у вказаній в рецепті кількості.

В посуд для замісу тіста просійте на сито 4 склянки пшеничного борошна вищого сорту.

В борошно насипте половину склянки цукрового піску.

Вершковий маргарин візьміть охолодженим.

Його ножем наріжте на невеликі шматочки або подрібніть на крупну тертку і перекладіть до борошна.

Борошно з маргарином і цукром перетріть руками до стану дрібної крихти. Це можете зробити і за допомогою будь-якого кухонного девайса, буде простіше.

Для начинки в окремий посуд покладіть дві пачки сиру.

До сиру розбийте курячі яйця.

Потім додайте до сиру решту цукру, хоча можна насипати і більше, якщо любите солодку начинку.

Віночком сир з цукром і яйцем добре перемішайте до однорідного стану.

Для випікання ватрушки візьміть круглу роз’ємну форму і її трохи змастіть рослинною олією. Одну половину приготовленої борошняної крихти руками щільно укладіть у форму, сформувавши по краю високі бортики.

Поверх крихти рівним шаром викладіть сирну масу.

На сир покладіть підготовлену свіжу полуницю.

Потім ягоди посипте цукром, але це за бажанням.

Начинку засипте решті крихтою і пальцями краю ватрушки набагато ущільніть.

Випікайте ватрушку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин і до рум’яного кольору.

Ватрушка з сиром та полуницею готова. Її вийміть з духовки, остудіть протягом 20-30 хвилин, потім зніміть форму. Десерт наріжте на порційні шматочки і можете подати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці