Смак домашніх ватрушок з сиром на пишному дріжджовому тесті знайомий кожному з дитинства. Цю м’яку і соковиту випічку дуже смачно подавати з чаєм, какао, молоком або соком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати ватрушки з сиром з дріжджового тесту на кефірі в духовці легко! Дріжджі розведіть в 100 мілілітрах теплої води, додайте цукор і залишити опару в тепле місце на 15 хвилин.

Потім змішайте теплий кефір, рослинне масло, яйце, опару і сіль.

Додайте просіяне борошно і замісіть тісто.

Миску накрийте чистим рушником і залиште тісто в теплому місці на 1,5 години, щоб воно піднялося. Повторіть цю процедуру ще раз і тісто буде готове до подальшої роботи.

Приготуйте начинку. Змішайте сир, яйце і цукор. Кількість цукру визначайте по своєму смаку.

тісто викладіть на змащену рослинним маслом поверхню і добре обімніть його руками.

Розділіть тісто на невеликі частини і сформуйте коржі.

У середину кожного покладіть трохи сирної начинки.

Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки і залиште на півгодини в теплому місці.

Потім змастіть ватрушки збитим яйцем і поставте в духовку.

Випікайте ватрушки при 200 градусах 20-25 хвилин. Ватрушки повинні добре зарум’яниться і піднятися.

Подавати на стіл їх можна в гарячому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Дріжджове тісто для ватрушок