Дуже цікава випічка на основі піщаної крихти з какао і сирною начинкою. Поєднання смаків цілком класичне: шоколадна насиченість і сирно-вершкові нотки, ватрушка просто не може вийде несмачною. Радимо вибирати сир з високим відсотком жирності, він дає більш ніжну текстуру начинці. Перед подачею обов’язково дайте пирогу охолонути: так і розрізати буде простіше, і смак проявиться у всій своїй красі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати королівську ватрушку з какао в духовці. Для основи ватрушки необхідно приготувати пісочну крихту. Для цього спочатку змішуємо сухі інгредієнти. У миску просіваємо борошно, додаємо цукровий пісок і какао-порошок. Перемішуємо всі компоненти ложкою. Холодне вершкове масло натираємо на крупній тертці прямо в борошняну суміш. Щоб шматок масла швидко терся і не прилипав, занурюємо його періодично прямо в суху суміш в процесі натирання.

Змішуємо масло з борошняною сумішшю і перетираємо всі разом сухими руками. Повинна вийти дрібна розсипчаста крихта шоколадного кольору. Основа для ватрушки готова, ставимо її в холодильник до моменту формування пирога.

Переходимо до приготування сирної начинки. В окрему миску викладаємо сир. Поверх розбиваємо яйця, висипаємо ванілін і цукрову пудру.

Добре змішуємо всі разом до однорідності. Якщо любите начинку з выжаренной сирною текстурою крупинками, то достатньо просто змішати сир з іншими компонентами ложкою. Якщо ж віддаєте перевагу гомогенну ніжну текстуру, то пробиваємо масу заглибним блендером, поки не вийде гладка; консистенція.

Форму для випічки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Висипаємо половину приготовленої шоколадної крихти. Рівномірно розподіляємо її по всій площі форми, злегка утрамбовуємо і піднімаємо невисокі бортики.

Наверх виливаємо сирну масу. Розподіляємо її додатково лопаткою в рівний шар.

Закриваємо сирну начинку другою половиною шоколадної крихти, намагаючись сформувати рівний шар. Відправляємо форму з ватрушкой в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо виріб протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.

Готову ватрушку дістаємо з духовки. Даємо їй повністю охолонути, після чого акуратно витягаємо з форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо.

Остиглий пиріг нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром в духовці Царська ватрушка з сиром