За цим рецептом можна запікати яловичину навіть великими шматками. Для цього фольгу необхідно загортати абсолютно герметично, щоб всі соки залишалися всередині, а м’ясо мліло і залишалося м’яким.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Мед – 2 ч. л.
- Базилік сушений – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати великий шматок яловичини, запечений у фользі в духовці? М’ясо помийте і промокніть від рідини паперовими рушниками.
У мисці змішайте оливкова олія, мед, гірчицю і сухі спеції.
змастіть М’ясо маринадом і залишити в холоді на годину мінімум. Якщо є можливість, то можна тримати м’ясо в маринаді всю ніч.
Загорніть яловичину в кілька аркушів фольги. Згорток повинен бути герметичним.
Запікайте м’ясо при 180 градусах в духовці 1 годину. Потім акуратно розгорніть фольгу і готуйте м’ясо ще 10-15 хвилин. Можна включити гриль, якщо є така функція.
М’ясо вийміть з фольги, дайте йому постояти 10 хвилин і можна подавати на стіл з овочами і гарніром.
Приємного апетиту!
Новости