Відбивні – ситне і дуже смачне блюдо, приготоване з заздалегідь відбитого м’яса. Відбивні готують з будь-якого виду м’яса. Особливо відбивні подобаються чоловічій половині населення. Процес приготування тривалий, але результат того вартий. Відбивні можна приготувати на сковороді в духовці і навіть в мультиварці.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свиняча шия – 1.5 кг
- Яйце – 2 шт.
- Вершки – 100 мл
- Борошно пшеничне – для посипання
- Сіль – за смаком
- Приправа для свинини – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати відбивні з шиї свинини на сковороді? Підготуйте шийну частину, добре промийте під водою, обсушити паперовими рушниками. Якщо м’ясо цілісним шматком, наріжте його на стейки.
М’ясні стейки накрийте харчової плівкою і добре відбийте з двох сторін кухонним молоточком.
Відбите м’ясо посоліть, додайте приправу для свинини. Складіть в миску.
Курячі яйця розбийте в чистий посуд. Збийте виделкою або вінчиком. Додайте вершки, посоліть, добре перемішайте. Перекладіть приправлене м’ясо в отриману суміш. Ретельно умочіть відбите м’ясо в клярі і залиште в ньому приблизно на годину.
Поставте сковороду нагріватися. М’ясо викладіть в борошно.
Стейки ретельно обваляйте в борошні з обох сторін.
У добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть відбивні. Добре обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.
Готові відбивні перекладіть на тарілку, щоб позбутися зайвого жиру, застеліть тарілку паперовими рушниками.
Готові відбивні подавайте порційно як самостійне блюдо або з гарніром, додатково прикрасьте свіжими овочами і зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні зі свинини в клярі з яйцем і борошном Відбивні зі свинини на сковороді Кляр для відбивних зі свинини на сковороді Свинячі відбивні в клярі на сковороді