Відбивні – ситне і дуже смачне блюдо, приготоване з заздалегідь відбитого м’яса. Відбивні готують з будь-якого виду м’яса. Особливо відбивні подобаються чоловічій половині населення. Процес приготування тривалий, але результат того вартий. Відбивні можна приготувати на сковороді в духовці і навіть в мультиварці.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свиняча шия – 1.5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Борошно пшеничне – для посипання
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для свинини – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати відбивні з шиї свинини на сковороді? Підготуйте шийну частину, добре промийте під водою, обсушити паперовими рушниками. Якщо м’ясо цілісним шматком, наріжте його на стейки.

М’ясні стейки накрийте харчової плівкою і добре відбийте з двох сторін кухонним молоточком.

Відбите м’ясо посоліть, додайте приправу для свинини. Складіть в миску.

Курячі яйця розбийте в чистий посуд. Збийте виделкою або вінчиком. Додайте вершки, посоліть, добре перемішайте. Перекладіть приправлене м’ясо в отриману суміш. Ретельно умочіть відбите м’ясо в клярі і залиште в ньому приблизно на годину.

Поставте сковороду нагріватися. М’ясо викладіть в борошно.

Стейки ретельно обваляйте в борошні з обох сторін.

У добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть відбивні. Добре обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Готові відбивні перекладіть на тарілку, щоб позбутися зайвого жиру, застеліть тарілку паперовими рушниками.

Готові відбивні подавайте порційно як самостійне блюдо або з гарніром, додатково прикрасьте свіжими овочами і зеленню за бажанням.

Приємного апетиту!

Відбивні Відбивні зі свинини в клярі з яйцем і борошном Відбивні зі свинини на сковороді Кляр для відбивних зі свинини на сковороді Свинячі відбивні в клярі на сковороді