Заморожена полуниця відмінно підходить для випічки пирогів. У даному рецепті необхідно повністю звільнити її, а сік, що виділився в процесі, обов’язково злити, щоб в начинку не потрапило занадто багато вологи. Для аромату посипаємо пиріг кокосовою стружкою. Якщо ви не любитель екзотичного аромату, цей крок можна пропустити.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Яйце (для тесту) – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Борошно – 400 гр.
- Яйце (для начинки) – 5 шт.
- Цукор-пісок (для начинки) – 200 гр.
- Сметана (для начинки) – 200 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Полуниця – 500 гр.
- Кокосова стружка – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Сир 5% – 400 гр.
Процес приготування:
Для приготування відкритого пирога з замороженою полуницею в миску викладаємо м’яке вершкове масло, кладемо до нього цукровий пісок, ванільний цукор, сіль і розбиваємо яйце. Розтираємо все разом до отримання однорідної маси. Потім всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке, пружне, не липнущее до рук тісто.
Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом. Якщо форма силіконова, нічим змащувати не потрібно. Пісочне тісто розподіляємо руками за формою і робимо бортики по краю.
Готуємо сирну начинку. Для цього в окрему ємність розбиваємо яйця і висипаємо цукровий пісок. Міксером збиваємо все разом до отримання пишної світлої піни. Потім додаємо сир, крохмаль і сметану. Перемішуємо всі разом віночком або міксером до однорідності.
Полуницю попередньо розморожуємо, весь сік зливаємо і в начинку не використовуємо. На пісочну основу виливаємо сирну масу, а в неї занурюємо ягоди полуниці, намагаючись розподілити їх рівномірно по всій площі. Зверху посипаємо пиріг кокосовою стружкою. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 190 градусів. Форму з майбутнім пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом сорока-пороку п’яти хвилин орієнтовно. Час випікання може трохи змінюватися в залежності від конкретної духовки. Орієнтуємося на те, що до кінця випікання пиріг повинен добре зарум’яниться по краях і на поверхні.
Готове виріб дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Після охолодження начинка пирога стане більш щільною. Перед подачею розрізаємо пиріг на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з полуницею Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею з пісочного тіста Пиріг з полуницею на сметані