В’ялені помідори – дуже неймовірно смачна і апетитна закуска. З нею будь-яку страву заграє новими фарбами. Спробуйте рецепт низькокалорійних помідорів без масла. Такі ласощі можна заготовити на зиму і насолоджуватися прекрасним смаком.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори ( сорт «Зливу») – 2 кг
- Розмарин – 3 гілки
- Базилік сушений – 2 ст. л.
- Орегано сушений – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Суміш перців – 0,5 ч. л.
- Сіль морська – 1 ч. л.
- Оцет білий винний або Оцет винний червоний – 2 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування в’ялених помідор без масла. Помідори промиваємо і розрізаємо їх навпіл.
Далі чайною ложкою виймаємо з них м’якоть.
Часник чистимо, ділимо на часточки, а потім кришимо або подрібнюємо під пресом.
Лист устеляємо пергаментом і викладаємо на них рядами половинки помідорів.
Посипаємо помідори базиліком, орегано, суміш перців і подрібненим розмарином. Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 15 хв. Після цього зменшуємо температуру до 80 і злегка відкриваємо дверцята духовки.
Посипаємо помідори часником і тушкуємо на слабкому вогні ще 10 годин.
Винний оцет змішуємо з сіллю і збризкуємо сумішшю в’ялені помідори.
Складаємо їх в стерилізовані банки і щільно закатуємо.
Порада: так як при приготуванні ми не використовували олію, помідори швидко засохне. У цьому випадку їх краще зберігати 1-2 місяці, або ж перед подачею замочити на кілька хвилин.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори в банках В'ялені помідори з базиліком В'ялені помідори на зиму Помідори з базиліком на зиму