Смачні в’ялені помідори можна легко приготувати в домашніх умовах в аерогрилі. Для цього вибираємо плоди середнього розміру, м’ясисті, зрілі, щільні. Спеції та трави, а також їх кількість, можна вибирати за власним смаком. У даному рецепті пропонуємо використовувати безпрограшний варіант – готову суміш прованських трав. Зберігати помідори після в’ялення можна просто в герметично закритій банці в сухому місці. Як варіант – можна в тій же банку залити оливковою олією і прибрати в холодильник.
Інгредієнти: на .
- Помідори свіжі – 4 кг
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування в’ялених помідорів в аерогрилі? Помідори для в’ялення вибираємо приблизно однакового розміру, щоб під час процедури плоди приготувалися рівномірно. Помідори ретельно промиваємо й обсушуємо.
Розрізаємо кожен помідор вздовж на частини. В залежності від розміру вибраних плодів, різати потрібно на дві або більше частин. Слід від плодоніжки за бажанням видаляємо.
Викладаємо нарізані помідори рівне зрізом вгору, посипаємо сіллю, цукровим піском і прованськими травами.
Укладаємо шматочки помідорів зрізом вгору на решітку аэрогриля. Встановлюємо температуру 90-95 градусів. Сушимо помідори протягом чотирьох-шести годин.
Готові помідори повинні бути злегка м’якими, але не вологими. Знімаємо їх з решітки і перекладаємо в тару для зберігання.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори з прованськими травами В'ялені помідори на зиму